Pérez: Je čas zjistit, jestli o mě má zájem Ferrari nebo někdo jiný

Pérez: Je čas zjistit, jestli o mě má zájem Ferrari nebo někdo jiný

Sergio Pérez si chce zmapovat své možnosti pro příští sezónu, aby mohl později rozhodnout, pro koho bude jezdit.

Pérez je studentem jezdecké akademie Ferrari, takže je přirozeným kandidátem na závodní sedačku v Maranellu. Také s ní byl spojován po prvních závodech, když Massa podával špatné výkony.

Ovšem výměna v průběhu sezóny nepřipadala v úvahu, teoretická možnost by mohla nastat na konci roku. Mexičan ale přiznal, že s Ferrari ještě nehovořil. "Ne, vůbec. Jsme zcela soustředění na tuto sezónu. Je velmi rušná, takže je příliš brzy, abych myslel na budoucnost. Nebudu na to tlačit."

Na druhé straně ale není tak brzy, aby si Pérez neudělal přehled o týmech, které o něj mají zájem. "Musím zjistit, jaké mám možnosti, pak se rozhodnu. Jestli je tu možnost u nich (Ferrari) nebo u jiného týmu, tak nastal čas se to dozvědět."

Pérez je ale pro Ferrari zřejmě pořád málo zkušený. Pokud se italský tým rozhodne Massu vyměnit, je pravděpodobné, že to bude za někoho, kdo jezdí déle. Na druhé straně to ale nesmí být někdo moc ambiciózní.

"Filozofií Ferrari vždy bylo mít velkého šampióna, jako byl Michael (Schumacher), a vedle něho velmi dobrého jezdce, který je mu velmi blízko," připomněl šéf Scuderie Stefano Domenicali.

Doporučujeme

Články odjinud