Pérez jako jeden z mála jezdců kritizuje změny v Parabolice

Pérez jako jeden z mála jezdců kritizuje změny v Parabolice

Před letošní GP Itálie byl štěrk v okolí slavné zatáčky nahrazen asfaltem. Jezdci vesměs tuto změnu vítají.

„Viděl jsem, že si hodně lidí stěžuje, ale já v tom nevidím nic, co by mělo změnit naši jízdní linii nebo způsob průjezdu zatáčkou. Změnili pouze její vnější stranu, která je nyní bezpečnější,“ říká Felipe Massa. „Pokud se někdo pokusí vyjet více ven, tak musí být penalizován, to je jasné,“ dodává Brazilec.

„Chápu, proč to udělali. Jde o bezpečnost. Asfalt v únikové zóně po brzdění je skvělý nápad,“ komentuje změny Jenson Button.

„FIA dbá na bezpečnost, to je něco, s čím nelze nesouhlasit, ale já jsem ze staré školy, takže bych raději staré okruhy z 90. let bez Tarmacu (asfaltu),“ říká Hamilton. 

Ostatní jezdci vesměs úpravu vítají nebo k ní mají neutrální vztah. Komu se změna nelíbí je Sergio Pérez. „Nejsem spokojený, protože integrita jezdce nikdy v Parabolice ohrožena nebyla. Když jste udělali chybu, zůstali jste ve štěrku. Což je podle mě dobré. Parabolica byla ikonou Monzy, je to škoda. Nevidím důvod, proč to měnili. Změní to jen sebedůvěru. Kdy jsme udělali chybu, čekal nás štěrk. Teď budeme mít více prostoru, uděláme chybu a moc toho neztratíme.“

Doporučujeme

Články odjinud