Pérez: Formě Force Indie prospívá, že moc nepolitikaří

Pérez: Formě Force Indie prospívá, že moc nepolitikaří

Stáj ze Silverstonu letos bojuje o své rekordní celkové čtvrté místo.

Force India letos těží mimo jiné i ze skutečnosti, že lidé uvnitř týmu příliš nepolitikaří. To je jeden z důvodů, proč po loňské páté pozici v Poháru konstruktérů, dosud nejlepším výsledku pro tým, stáj ze Silverstone letos útočí dokonce na čtvrté místo, jak říká jezdec týmu Sergio Pérez.

„Je to ve struktuře týmu. Myslím, že po technické stránce máme velice dobré lidi,“ řekl Pérez k formě Force Indie. „V týmu se nepolitikaří, takže mají lidé možnost dělat svoji práci.

Má to obrovský dopad na prostředí v týmu. Všichni pracují na tom, abychom byli lepší jako tým a to je klíčové.

Myslím, že když máte velký tým a velký rozpočet a velké množství lidí, je to hezké. Velice snadno se to ale může obrátit proti vám.

Je důležité mít dobrou strukturu plnou dobrých lidí a my máme v každé roli naprosto klíčového člověka, který dělá svoji práci pořádně a to má na tým obrovský vliv, máme také dobré šéfy.“

GettyImages-535305650.jpg

Zatímco začátek sezóny nebyl nejsnazší, když Force India za prvních pět závodů posbírala jen 13 bodů, v příštích devíti velkých cenách šla forma nahoru a tým přidal dalších 95 bodů, včetně dvou pódiových umístění.

„Když se ohlédnu na to, jakou jsme zatím měli sezónu, pódiová umístění a skvělé závodění, je to zatím velice, velice silný rok,“ řekl Mexičan.

„Věděli jsme, že máme konkurenceschopné auto, ale hodně jsme se trápili s opotřebením pneumatik kvůli některým oblastem vozu, které jsme identifikovali velice brzy.

To bylo opravdu klíčové, tolik jsme se soustředili na slabé oblasti auta brzy a to nám výrazně pomohlo.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene, Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud