Pérez dostal za porušení pravidel za safety carem penalizaci. O vítězství ale nepřišel

Sergio Pérez dostal za porušení pravidel za safety carem penalizaci 5 sekund a také napomenutí.
Foto: Getty Images / Clive Rose
Pérez dostal za porušení pravidel za safety carem penalizaci. O vítězství ale nepřišel | Foto: Getty Images / Clive Rose

Sergio Pérez dostal penalizaci 5 sekund, ale v cíli závodu měl na Leclerca náskok 7,595 sekund, takže o vítězství nepřišel. Kromě toho dostal napomenutí (své první letošní).

Oba tresty jsou za totéž, i když v různých částech závodu – Pérez podle stewardů nedodržel vzdálenost menší než 10 délek vozu za safety carem.

Při druhém safety caru podle stewardů Pérez nedodržel pravidlo mezi 13. a 14. zatáčkou. „K tomu došlo bez ohledu na to, že ředitel závodu varoval tým, že
Pérez nedodržuje předpis o vzdálenosti menší než 10 délek mezi zatáčkami 9 a 10,“ uvedli stewardi. 

Za první incident jen napomenutí

U prvního porušení byla situace stejná. Pérez argumentoval tím, že „podmínky byly velmi mokré a bylo velmi obtížné sledovat safety car, když měl vůz málo zahřáté pneumatiky a brzdy.“

„Přestože trať byla zčásti mokrá, nesouhlasíme, že podmínky byly takové, že by bylo pro Péreze nemožné nebo nebezpečné udržovat požadovaných méně než 10 délek vozu. Přesto jsme vzali v úvahu mokré podmínky a zdůrazněné potíže jako polehčující okolnosti pro tento incident,“ uvedli stewardi. Pérezovi tak udělili jen napomenutí.

Pokud by Pérez i za první incident dostal penalizaci 5 sekund, přišel o by o vítězství.

Další článek: Hamilton lituje chyby, která jej připravila o šanci na stupně vítězů

Témata článku: , ,