Pérez a Petrov jsou připraveni závodit, konečné slovo bude mít FIA

Pérez a Petrov jsou připraveni závodit, konečné slovo bude mít FIA

Dva jezdci, kvůli kterým v Monaku vlály červené vlajky, se cítí připraveni nastoupit do Grand Prix Kanady. Sergio Pérez a Vitalij Petrov jsou v dobré formě.

"Po fyzické stránce se cítím dobře a nemám žádné problémy," řekl jasně Petrov. "Cítím se lépe než po závodě v Monaku. Můj kotník je v pořádku a s ohledem na závod v Kanadě nevidím žádný problém."

Ruský pilot havaroval v závěru závodu v Monte Carlu, když kvůli Adrianu Sutilovi museli jezdci prudce zpomalit. Náraz do svodidel sice nebyl velký, ale Petrov zpočátku necítil nohy a nemohl se z vozu dostat ven, závod byl proto přerušen.

O den dřív byla přerušena kvalifikace kvůli nehodě Sergia Péreze za tunelem. Mexičan narazil do bariér velmi silně a zažil chvilkové přetížení 80 G. Ale stejně jako Petrov se cítí dobře. Oba ovšem musí dostat zelenou od lékaře Mezinárodní automobilové federace, aby mohli v Kanadě nastoupit.

"Cítím se velmi dobře a ve formě," potvrdil Pérez. "Samozřejmě chci v Montrealu závodit, ale také vím, že konečné rozhodnutí je na doktorech FIA. "V Montrealu jsem nikdy nebyl a okruh znám jen z televize. Původně jsem měl v plánu jezdit v simulátoru Ferrari v Maranellu, ale to jsme po té mé nehodě zrušili. Ale není to pro mě první neznámý okruh a já jsem nikdy neměl potíže se přizpůsobit. Být při závodě v Monaku jen divákem pro mě bylo těžké a nemůžu se dočkat, až znovu usednu do vozu."

Doporučujeme

Články odjinud