Peníze Gribkowskymu poslal Briatore, potvrdil Ecclestone

Peníze Gribkowskymu poslal Briatore, potvrdil Ecclestone

Bernie Ecclestone přiznal, že v rámci korupční aféry týkající se prodeje formule 1 skutečně poslal peníze přes Flavia Briatoreho. Bývalý šéf Renaultu ale byl údajně jen prostředník.

Německá média tento týden odhalila, že Gerhard Gribkowsky, jenž je obviněný z korupce a zpronevěry při prodeji podílu ve formuli 1 z roku 2005, dostal peníze od Bernieho Ecclestona prostřednictvím společnosti, která patří Flaviovi Briatoremu.

"Briatore do toho není nijak zapojen," uvedl Ecclestone pro Daily Express. "Tu platbu za mě provedl, ale jen proto, že jsem ho o to požádal poté, co mi ten Gribkowsky vyhrožoval, že mi bude dělat potíže, přičemž nechtěl, aby peníze přišly přímo z Británie. Briatore mi udělal službu, a i když do toho není zapojen, řekl jsem to německým žalobcům. Tak se jeho jméno objevilo."

Co se týče právníků, kterých se podle německých médií tato aféra týká, tak podle Ecclestona nejde o vyšetřování. Právní zástupci jeho rodinné společnosti Bambino s vyšetřovateli údajně jen mluvili. "Nejsou vyšetřováni ani právníci mé společnosti. Vůbec mi to nedělá starosti. Je to můj konec? Samozřejmě, že ne," prohlásil šéf formule 1.

Ecclestone totiž nemá v úmyslu opustit roli kormidelníka tohoto sportu ani ve světle této kauzy. "Ještě chvíli budu dělat to, co umím nejlépe: dobré obchody, díky kterým jsou lidé ve formuli 1 spokojení a mají se dobře. Někteří možná chtějí, abych přestal, ale já mám rád to, co dělám. Podle toho mě budou lidé posuzovat," dodal s tím, že dokud bude schopný svoji práci vykonávat, bude v ní pokračovat.

Ecclestone s Briatorem dlouhodobě spolupracuje, jejich zřejmě nejznámější spojení nastalo ve spoluvlastnictví britského fotbalového klubu Queens Park Rangers. Své podíly teď ale budou prodávat.

Doporučujeme

Články odjinud