Paul Ricard není pro Pirelli krokem do neznáma, očekává nízké opotřebení

Paul Ricard není pro Pirelli krokem do neznáma, očekává nízké opotřebení

Formule 1 se vrací do Francie. Poprvé od roku 1990 se bude závodit na okruhu Paula Ricarda. Pro Pirelli tento okruh není zcela neznámý.

Do Le Castellet veze Pirelli měkkou, superměkkou a ultraměkkou směs. „Pro všechny je Paul Ricard zcela novým okruhem, ale my máme určitou představu, co můžeme očekávat díky testům formule 1 a také díky závodům GT, přičemž trať nedávno hostila poslední kolo série Blancpain GT,“ uvedl Mario Isola. 

„Na základě těchto zkušeností očekáváme vysokou přilnavost, ale s nízkým opotřebením, podobně jako v Barceloně. Dalším faktorem bude počasí, během víkendu očekáváme vysoké teploty trati, které zvýší tepelnou degradaci. Týmy příliš neznají rozložení okruhu, volné tréninky budou pro ně mnohem důležitější než kdy jindy, aby se seznámily s chováním pneumatik. Teprve po nich budeme mít jasnější představu, která strategie by měla být nejvhodnější.“

6102b1e0-e542-4963-a459-5a565a195730.jpg

Okruh z pohledu pneumatik

  • Povrch trati byl pro Velkou cenu Francie kompletně renovován, výsledkem je hladký asfalt s vysokou přilnavostí podobného charakteru jako v Barceloně. Pneumatiky budou mít tento víkend dezén nižší o 0,4 mm stejně, jako tomu bylo v Barceloně a bude i na Silverstonu. Všechny tři okruhy mají nový asfalt.
  • V aktuálním období počítáme na jihu Francie s velmi teplým počasím, což by mělo zvýšit stupeň opotřebení a degradace.
  • Aby inženýři Pirelli mohli přijít s vhodnou nominací pneumatik, využili vzorky asfaltu z okruhu.
  • S délkou 5,8 km je Paul Ricard jeden z nejdelších okruhů sezony, navíc se spoustou příležitostí k předjíždění.

Výběr týmů

800.jpg

Doporučujeme

Články odjinud