Paul di Resta si pohrává s myšlenkou angažmá u Mercedesu

Paul di Resta si pohrává s myšlenkou angažmá u Mercedesu

Skotský nováček patří k příjemným překvapením letošní sezony. Jeho manažer Anthony Hamilton již potvrdil zájem jiných týmů. Přestup ke stříbrným šípům do budoucna není vyloučen.

Pětadvacetiletý jezdec má z působení v DTM, kde se stal loni šampionem, s Mercedesem nadstandardní vztahy. Spekuluje se, že by v budoucnu mohl nahradit Michaela Schumachera. Sám sebe by si di Resta ve stříbrném overalu dokázal představit.

"Jezdit za Mercedes by mi rozhodně nevadilo, naopak, měl bych velkou radost. V současnosti ale žádná smlouva neexistuje. Stále se však cítím být členem rodiny Mercedes a neodmítl bych příležitost jezdit znovu v jejich barvách," řekl rodák z Livingstonu.

Di Resta sbíral úspěchy v různých nižších závodních sériích. Za zmínku jistě stojí, že v roce 2006 vyhrál prestižní euroserii formule 3. Tehdy byl jedním z jeho kolegů Sebastian Vettel, současný lídr šampionátu formule 1 a úřadující světový šampion. Jeho cesta do královny motorsportu ovšem byla strmější.

"Rok 2006 je minulostí. Nikdy nejde porovnávat současnost s historií. Nemůžu proto tvrdit, že jsem lepší než mistr světa," řekl.

 

Doporučujeme

Články odjinud