Paul di Resta se prý poučil z dřívějších chyb

Paul di Resta se prý poučil z dřívějších chyb

Skotský závodník dělá všechno pro to, aby získal závodní sedačku u Williamsu. Letos v Maďarsku dokázal, že závodit nezapomněl.

Rezervní jezdec Williamsu Paul di Resta by si přál stát se pro sezonu 2018 v tomto týmu závodním pilotem na plný úvazek. O sedačku by měl podle všeho zápolit s Felipem Massou a Robertem Kubicou. Paul di Resta doufá, že se štěstí uspěje právě na něho a příští rok odjede celou sezonu.

„Už mě tu dobře znají. Jsem tu něco přes rok a půl. Poučil jsem se ze svých chyb v minulosti. Snažil jsem se být co nejaktivnější a upozornit na sebe. Mimo své role u Williamsu závodím v DTM, ale být v kolotoči F1 je samozřejmě nejdůležitější.

Je to trochu vyčkávací hra. Snažím se vytvořit si co nejlepší pozici. Není pravda, že bych na formuli 1 ztratil chuť. Čím déle jsem nezávodil, tím hůře jsem se s tím smiřoval,“ prozradil di Resta Autosportu.

Jednatřicetiletý Skot ve formuli 1 dosud odjel 59 závodů. 58 z nich v barvách týmu Force India. Testovacím pilotem Williamsu se stal v loňském roce. V průběžném pořadí letošního ročníku DTM je mistr z roku 2010 na desátém místě.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud