Pátek v Rakousku: rychlý Williams, Pérezova penalizace platí

Pátek v Rakousku: rychlý Williams, Pérezova penalizace platí

Stříbrné šípy nenechaly nikoho na pochybách a jsou výrazně nejrychlejší také na Red Bull Ringu.

Kapitoly článku:


Stejně jako v Kanadě byl velmi vysoko také Fernando Alonso, ale Ferrari je v pátek už tradičně v poněkud lepší formě než ve zbytku víkendu.

Silně se jeví Williams a možná i McLaren. Otazníky visí nad Red Bullem, který sice nezajel úplně nejrychlejší časy, ale v delších jízdách bychom ho podceňovat neměli. Rudí býci jsou však opakem Ferrari. V pátek většinou nejsou rychlí, ale v sobotu překvapí.  

Prohlášení některých týmů naleznete v samostatných kapitolách 

Technické problémy

V prvním tréninku měl problém s ERS Nico Rosberg, ve druhém zase Hamilton, ale šlo prý o rozdílné problémy.

Potíže s pohonnou jednotkou trápily také jezdce Caterhamu. Ericsson zůstal stát na trati v prvním tréninku, Kobajašiho problémy trápily na konci toho druhého.  

Piloti Lotusu si stěžovali na špatné ovládání vozu, Pastora Maldonada navíc zdržel problém s pohonnou jednotkou

Zprávy

  • Sportovní komisaři potvrdili penalizaci +5 míst na startu pro Sergia Péreze za kolizi s Massou v Kanadě, Force India tak z přezkumem neuspěla.
  • Toto Wolff je sice sportovním šéfem Mercedesu, ale stále také držitelem 15% akcií Williamsu. Ty postupně propdá americkému podnikateli ve zdravotnictví Bradu Hollingerovi.
  • FIA ráno vyslyšela Force Indii a přezkoumá penalizaci pro Péreze.
  • Kimi a Rosberg testovali titanové pásy na kluzné desce, které mají vrátit do formule 1 jiskry. Ty jsme nakonec viděli jen v prvním tréninku u Rosberga.
  • Po měsících jednání o úsporách prý nebylo schváleno téměř vůbec nic. Také v oblasti sociálních médií nemáme čekat žádné novinky.   

 

Doporučujeme

Články odjinud