Páté nebo šesté místo, lepší to podle Verstappena nebude

Páté nebo šesté místo, lepší to podle Verstappena nebude

Pilota Red Bullu o čas na trati ve druhém tréninku připravily technické problémy, pravděpodobně s tlakem paliva.

Nizozemský dravec si pátek představoval jinak. Hlavně tedy druhý trénink, kdy kvůli technickým potížím odkroužil o poznání méně kol, než měl v úmyslu. Zatímco čtveřice, která se umístila před ním, jich měla na kontě kolem 35, Verstappen v pátek odpoledne odkroužil jen 15 okruhů.

„Myslíme, že to byl problém s tlakem paliva. Je to škoda. Zase jsem toho moc nenajel, ale tak už to je. Kvůli problému jsme skončili dříve, než jsme měli v plánu. Naštěstí se potíže vyhnuly Danielovi a mohl vyzkoušet i delší jízdu.

Tato trať nepatří k našim nejoblíbenějším. Ještě, než jsme sem přijeli, jsme věděli, že nás čeká perný víkend. Budeme se snažit minimalizovat ztráty. Ztráta na Mercedes a Ferrari se tu kvůli dlouhé rovince zdá být větší. Oproti nim nám schází výkon i přítlak, takže nám ujíždí na rovinkách i v zatáčkách.

Kvalifikace by měla být zajímavá, zahřívání pneumatik tu není nic jednoduchého. Všichni jsou ve stejné pozici a zajet jedno perfektní kolo nebude snadné. Reálně v neděli můžeme pomýšlet na páté nebo šesté místo,“ řekl Verstappen.

Také podle Daniela Ricciarda Red Bull ztrácí. Australan má za to, že Ferrari má v současnosti nad Mercedesem navrch.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud