Pascal Wehrlein se nemůže zúčastnit ePrix v Rijádu, nahradí ho Rosenqvist

Pascal Wehrlein se nemůže zúčastnit ePrix v Rijádu, nahradí ho Rosenqvist

Nejmladší šampion DTM v historii Pascal Wehrlein se nebude moci zúčastnit úvodního závodu nové sezóny formule E v Saudské Arábii. U týmu Mahindra ho proto nahradí staronová tvář – Felix Rosenqvist.

Sedmadvacetiletý Švéd Felix Rosenqvist strávil u indického týmu Mahindra ve formuli E poslední dvě sezóny, během kterých dokázal zvítězit ve třech závodech a jednou obsadil konečné třetí místo v celkovém pořadí šampionátu.

Po sezóně 2017/2018 již však švédský pilot v šampionátu elektrických monopostů nechtěl pokračovat, a tak pro rok 2019 podepsal smlouvu v IndyCar u týmu Chipa Ganassiho, kde bude Rosenqvist závodit po boku legendárního Scotta Dixona.

Ještě před koncem roku si ale nakonec rodák z Värnamo jeden start navíc s Mahindrou zapíše do osobních statistik. Rosenqvistův nástupce u indického týmu Pascal Wehrlein se totiž nebude moci úvodního závodu sezóny 2018/2019 v Rijádu zúčastnit.

„Bude skvělé zase spolupracovat s kluky od Mahindry v Rijádu,“ řekl Švéd pro motorsport.com.

„Bude to pro mě speciální událost, být na startu nové éry formule E během prvního závodu sezóny v Rijádu.“

„Oficiálních předsezónních testů jsem se nezúčastnil, ve voze jsem ale strávil spoustu času během letní vývojové fáze, takže bych měl být připravený,“ věří Rosenqvist.

Pascala Wehrleina nepustí v Saudské Arábii na start jeho smlouva s juniorským programem Mercedesu, která vyprší až v lednu 2019. Po absenci v Rijádu by se ale Wehrlein měl již naplno zapojit do sezóny 2018/2019.

Wehrlein by si tedy měl prožít svoji závodní premiéru ve formuli E 12. ledna v Marrákeši, což pro motorsport.com potvrdil i šéf týmu Mahidra Dilbagh Gil.

„Jsme nadšení z toho, že s námi bude Felix (Rosenqvist) závodit v prosinci v Saudské Arábii. Zároveň se těšíme na to, až se k nám v lednu připojí Pascal (Wehrlein). Jaký celý tým jsme velmi motivovaní a už se nemůžeme dočkat prvního závodu v prosinci.“

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud