Pascal podával výjimečné výkony, zaslouží si místo, říká Wolff

Pascal podával výjimečné výkony, zaslouží si místo, říká Wolff

Pravděpodobnost, že uvidíme v příštím roce v F1 Pascala Wehrleina, je poměrně malá. Poslední volná sedačka zůstává u Williamsu a podle aktuálních spekulací je favoritem na její zisk Sergej Sirotkin.

Mercedes nyní hledá pro Wehrleina alternativu. „Pascal je v těžké pozici, protože pokud se dveře do Williamsu zavřou, tak nebude žádné volné místo,“ řekl Toto Wolff pro Motorsport.com.

„Zaslouží si být ve formuli 1, je to velmi dobrý jezdec. Jeho výkony na trati byly výjimečné a z mnoha dalších důvodů, které se netýkají řízení, se mu neotevřely dveře, jak jsme doufali. Myslím, že má potenciál být úspěšným jezdcem formule 1.“

Špičkové týmy chtějí mít vždy v záloze nějakého mladíka – jako rezervního jezdce nebo i náhradu některého ze současných jezdců. Red Bull má svůj juniorský tým a také Sainze u Renaultu. Ferrari bude mít příští rok Leclerca u Sauberu. Mercedes sice měl letos u Sauberu Wehrleina, ale není to jen on. Ve Force Indii jezdí ještě Ocon a v juniorském programu je i George Russell.

„Naším cílem je najít dalšího Lewise Hamiltona, ale není to snadný úkol, protože on je na neuvěřitelné úrovni.“

„Myslím, že jsme přijali takové rozhodnutí, že chceme v autě velmi rychlého a zkušeného jezdce. Mercedes není místem, kde se učíte. Musíte už být kompletní, když se k nám připojíte.“

Ocona i Russella Wolff chválí. O Ocona je podle něj zájem ze strany ostatních týmů. „George je právě na začátku své cesty do F1. Dosáhl společného cíle, kterým bylo vyhrát šampionát GP3.“ Příští rok bude jezdit ve formuli 2.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud