Paradox: V Itálii mají problém s prodejem vstupenek

Paradox: V Itálii mají problém s prodejem vstupenek

Ferrari reálně bojuje o tituly v obou šampionátech. Vettel ztrácí 24 bodů na Hamiltona, Ferrari v Poháru konstruktérů jen 10 na Mercedes. Scuderia má silný vůz. Na prodeji vstupenek pro GP Itálie se ale to neprojevuje.

Ferrari má nejen silný vůz, ale je velmi silné zejména na rychlých okruzích. Monza je samozřejmě velmi specifická. Týmy přivážejí speciální aerodynamický balíček. Ferrari ale určitě bude mít reálnou šanci v Monze vyhrát.

Očekávali bychom, že se to promítne do prodeje vstupenek pro GP Itálie. Ale v Monze hlásí menší zájem.

Monza má smlouvu pro letošní a příští rok. Prezident Automobile Club d'Italia Angelo Sticchi Damiani si myslí, že finanční situace je v Monze dlouhodobě neudržitelná. F1 podle něj musí snížit poplatek.

„Vloni jsme skončili ve velké ztrátě a rozpočet na rok 2018 se nebude lišit,“ řekl pro Gazzettu dello Sport. „Je zřejmé, že situace není dlouhodobě udržitelná.“ 

„Carey mi vždy říkal, že je nemyslitelné, aby byla F1 bez Monzy a za čtyři roky oslaví sté výročí. Souhlasíme s tím, ale musíme také přijmout fakta.“

„Před rokem jel Vettel na dovolenou jako lídr šampionátu a nyní je v roli pronásledovatele,“ dodal Damiani, který doufá, že letos sezóna dopadne obráceně než vloni a Ferrari bude mít letos silnější závěr roku, což by mohlo Monze pomoci.

Finanční situace Monzy asi nebude ideální, ale ze strany pořadatele může jít o nátlak na Liberty, která připouští volnější podmínky a nové modely financování pro promotéry.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud