Palmera čeká v neděli poslední závod za Renault. V Austinu ho nahradí Sainz

Palmera čeká v neděli poslední závod za Renault. V Austinu ho nahradí Sainz

Jolyon Palmer v neděli odjede svůj poslední závod za Renault a možná i ve formuli 1. Oznámil to prostřednictvím svého účtu na Instagramu.

Před pár týdny se hodně spekulovalo, že Carlos Sainz nahradí u Renaultu Jolyona Palmera a to už v této sezóně. Španěla měl pak u Toro Rosso nahradit PIerre Gasly.

Nakonec ale bylo vše trochu jinak. Sainz sice byl oznámen jako jezdec Renaultu, ale až od příští sezóny a Gasly nahradil minimálně pro Malajsii a Japonsko Kvjata.

Jolyon Palmer však dnes prostřednictvím sociálních sítí oznámil, že v neděli odjede poslední závod za Renault. Palmera čeká po penalizaci start z chvostu pole. 

Je velmi pravděpodobné, že Palmer nakonec souhlasil s finančním vyrovnáním, které mu francouzská stáj nabízela za předčasný konec.

Renault potvrdil Sainze

Renault krátce po Palmerově příspěvku vydal tiskovou zprávu, ve které potvrdil, že v USA pojede v jeho voze Carlos Sainz.

„Rád bych poděkoval Jolyonovi za jeho oddanost týmu a za jeho profesionalitu,“ řekl Cyril Abiteboul, který Palmerovi popřál vše nejlepší v budoucí kariéře. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud