Palmer je naštvaný na Nasra za jejich kolizi v první šikaně

Palmer je naštvaný na Nasra za jejich kolizi v první šikaně

Jolyon Palmer označil Felipeho Nasra za viníka jejich vzájemné kolize, do které se oba dostali v první šikaně ve druhém kole Velké ceny Itálie.

Palmer se pokusil zaútočit na pilota Sauberu. Na výjezdu z úvodní šikany však mezi oběma jezdci došlo ke kolizi, která pro oba znamenala konec závodu.

„Měl jsem opravdu dobrý start, získal jsem opravdu hodně pozic a snažil jsem se předjet Nasra,“ vysvětlil pro Sky Sports Palmer.

Palmer:  Nezávodí příliš férově

„První zatáčkou jsme projeli bok po boku, ve druhé zatáčce mě pak vytlačil z trati, takže mezi námi došlo ke kontaktu. Nezávodí příliš férově a nám oběma ukončil závod.“

Nasra označili za viníka také sportovní komisaři, kteří mu udělili penalizaci 10 sekund. Nasr byl sice už se svým vozem v garáži, Sauber jej však vyslal na trať, aby si trest odpykal. Brazilec následně ze závodu odstoupil.

„Myslím, že by měl přijít o místa na roštu, protože ukončil můj závod. Musíte závodit férově, když ale někoho jen tak vytlačíte z dráhy, když jedete vedle sebe, pak mám jedinou možnost, a to jet do kačírku nebo nabourat. To už je lepší závodění v GP2 a GP3 než tady.“

Nasr s Palmerovým názorem nesouhlasí. „Když řeknu, že to je nebo není správné, tak to teď už nic nezmění,“ řekl Nasr k rozhodnutí komisařů o penalizaci.

„Pro mě i pro něj závod skončil. S vozem jsem byl jasně před ním a zezadu jsem najednou ucítil velký náraz.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud