Palmer: Alonso si zaslouží penalizaci

Palmer: Alonso si zaslouží penalizaci

Jolyon Palmer se domnívá, že počínání Fernanda Alonsa ve Velké ceně Belgie vozů formule 1 bylo totožné s tím, které předvedl Kevin Magnussen v Maďarsku v souboji s Nikem Hülkenbergem, a Španěl by proto měl dostat penalizaci.

V polovině závodu jeli Alonso s Palmerem v souboji o dvanácté místo bok po boku do zatáčky Rivage, když byl Alonso na vnitřní straně trati. Palmer byl na vnějšku, ovšem poté, co jej Alonso vytlačil, se Brit ocitl mimo trať. Před Palmera se kromě Alonsa dostal ještě za nimi jedoucí Carlos Sainz Jr.

Sportovní komisaři začali záhy incident prošetřovat, ovšem nakonec se rozhodli ponechat jej bez trestu. V podobném incidentu se ve Velké ceně Maďarska ocitli Magnussen s Hülkenbergem. Magnussen byl za své počínání potrestán časovou penalizací.

Podle Palmera by měl být penalizován také Alonso.

„Zůstali jsme zaseknutí za Alonsem, který mě zcela jasně vytlačil z trati,“ řekl Palmer Autosportu. „Není žádný rozdíl mezí tímhle a tím, co udělal Kevin Hülkovi. Bylo to totožné. Nevím, jestli dostane penalizaci. Uvidíme. Stálo mě to ale dvě místa.“

„Pokud se až v polovině zatáčky rozhodl, že mě vytlačí z trati, tak je to naprosto stejné (jako incident Magnussena a Hülkenberga). Je na komisařích, aby rozhodli. Pokud ale Magnussen dostal penalizaci, tak musí být penalizován také Alonso.“

Dodatečná časová penalizace pro Alonsa by nicméně neměla smysl, jelikož dvojnásobný mistr světa závodící za McLaren ze závodu odstoupil kvůli problému s motorem.

Palmer se v trénincích ve Spa-Francorchamps prezentoval dobrými výsledky, když dokázal porazit i svého týmového kolegu Hülkenberga. V kvalifikace se pak stejně jako Němec probojoval až do závěrečné části. Kvůli problémům s převodovkou však obsadil desáté místo.

Následná výměna převodovky s sebou přinesla propad z 10. na 14. místo na roštu, které v závodě Palmer proměnil ve třinácté místo v cíli.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud