Paffett: Doufáme, že se dal Hamilton dohromady a bude znovu sám sebou

Paffett: Doufáme, že se dal Hamilton dohromady a bude znovu sám sebou

Záložník McLarenu Gary Paffett vyjádřil naději, že se Lewis Hamilton vrátil přes zimu do psychické pohody, aby mohl znovu podávat maximální výkony.

Hamilton zhodnotil loňskou sezónu jako nejhorší ve své kariéře, protože se potýkal s osobními problémy, které vyústily v proměnlivé výsledky na závodních okruzích.

"Lewis nebyl sám sebou na trati i mimo ni," potvrdil Paffet pro The Sun. "Všichni doufáme, že si oddechl, dal se dohromady a že se vrátí v nejlepší formě. Protože když je Lewis ve formě, je stejně dobrý jako ostatní nebo úplně nejlepší. Když je Lewis ve formě, ve které má být, dokáže bojovat o šampionát. Snad se mu to podaří a budeme mít dva jezdce, kteří neustále bojují o vítězství."

Paffett mohl coby třetí jezdec McLarenu pozorovat Hamiltona nejen při sportovních výkonech, ale také mimo vůz. "Nebyl sám sebou, ať už to bylo kvůli problémům v osobním životě nebo něčemu jinému. Nebyl sám sebou ani mimo tratě. Snad si přes zimu odpočinul. Chce znovu vyhrávat závody. Chceme to všichni. Loni jsme neviděli Lewise, kterého máme všichni rádi, a potřebujeme ho zpět. Myslím, že formule 1 také."

Hamilton stejně jako všichni ostatní jezdci trénuje přes zimu mimo pozornost objektivů, i když na svém twitteru ukázal, že část příprav absolvuje někde v horách, pravděpodobně ve Spojených státech.

"Téměř každý týden jsem s ním v kontaktu," komentoval ředitel McLarenu Jonathan Neale. "Dává se dohromady. Přes zimu trénuje opravdu tvrdě a je pro to na správném místě."

"Potřebuje se vrátit do vozu. Dokazovat musí něco jen sám sobě. Je svůj největší kritik. Klade na sebe extrémně vysoké nároky. My jako tým jsme tu, abychom ho podporovali."

Doporučujeme

Články odjinud