Páchat sebevraždu nebudeme, slibuje Vettel

Páchat sebevraždu nebudeme, slibuje Vettel

Ferrari v Suzuce na Mercedes ztrácí. Podle Vettela se tým pokusí o racionální způsob dohánění ztráty. Nechce se do boje vrhat bez rozmyslu.

Sebastian Vettel (5./3.)

V prvním tréninku Vettel na první místo ztratil takřka vteřinu, ve druhém mu na Hamiltona scházelo osm desetin. Mercedes má zatím v Japonsku výrazně navrch. Na vedení v šampionátu ztrácí padesát bodů, a tak by si další ztrátu v Suzuce neměl dovolit. Vettel ví, že musí útočit, chce tak však činit rozumně, ne páchat harakiri.

„Vždycky se dá něco vymyslet. Otázka je, zda to bude fungovat. Samozřejmě nechceme páchat sebevraždu. V případě, že budeme útočit, to uděláme rozumně. Bude to dlouhý závod. Dnes nám to oběma dost klouzalo a rychle jsme sjížděli pneumatiky, nejspíš rychleji než ostatní. Jinak to ale nebylo tak hrozné.

Máme za sebou hladký pátek, bez přerušení i bez problémů s autem. Měli bychom se soustředit na svou práci a zítra z auta vymáčknout všechno,“ řekl Vettel.

Kimi Räikkönen (4./5.)

Také Räikkönen nezastírá, že má Mercedes v současnosti navrch. Pokud chce Ferrari bojovat o pole position, musí se značně zlepšit.

„Byl to normální pátek, snažil jsem se najít lepší nastavení. Nakonec se to trochu zlepšilo, ale určitě ještě máme co dělat. Máme prostor pro zlepšení, jako vždy. Nebyl to lehký pátek, ale tak už to někdy bývá. Uděláme, co budeme moci, a uvidíme,“ prohlásil Räikkönen.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud