Oznámí dnes Mercedes Hamiltonův příchod? V McLarenu místo něj Pérez?

Oznámí dnes Mercedes Hamiltonův příchod? V McLarenu místo něj Pérez?

Den výročí úmrtí svatého Václava, patrona naší vlasti, tedy pátek 28. září, by velice snadno mohl být také dnem velkých zpráv ve světě formule 1.

Už to není jen Eddie Jordan, ale i daleko více spolehlivé osobnosti komunity formule 1, které tvrdí, že dnes bude rozhodnuto o budoucnosti Lewise Hamiltona. A také Michaela Schumachera.

V úterý tento týden zasedala správní rada automobilky Mercedes. A ta nepochybně dospěla k rozhodnutí o tom, zda se sedminásobným šampionem pokračovat. Její rozhodnutí dost dobře možná záleželo na tom, zdali se podařilo dosáhnout dohody s pilotem McLarenu Hamiltonem.

V posledních třech týdnech se předpovědi vývoje měnily velmi divoce. Nejprve bylo zřejmé, že Hamilton do Mercedesu odejde, pak zase, že si vztah s McLarenem urovnal. Vývoj hodnoty akcií bylo jistější předvídat!

Ale zdá se, že jsme se konečně dočkali rozuzlení. Jakého?  Dokud nepadne oficiální prohlášení, nelze nic tvrdit s jistotou, ale klíčové osobnosti komunity formule 1 říkají, že se Mercedes a Hamilton nakonec přeci jen dohodli, a to na tříleté smlouvě Což znamená definitivní konec Schumacherovy kariéry, leda by našel angažmá někde jinde.

V McLarenu to ale nebude, ten se totiž chystá oznámit smlouvu s Mexičanem Sergiem Pérezem coby Hamiltonovým náhradníkem. Jaime Alguersuari se také nechal slyšet, že příští rok bude určitě závodit. 

Doporučujeme

Články odjinud