Otestuje Räikkönen Toyotu WRC? Dveře má otevřené, říká Mäkinen

Otestuje Räikkönen Toyotu WRC? Dveře má otevřené, říká Mäkinen

Budoucnost Kimiho Räikkönena ve formuli 1 je nejasná. Ze zákulisí stále častěji přicházejí informace o jeho možném nahrazení u Ferrari mladým Charlesem Leclercem. Kariéra mistra světa z roku 2007 by tak po případném konci v F1 mohla pokračovat v rally, se kterou již Räikkönen má zkušenosti.

Server motorsport.com se nedávno zabýval zvěstmi, podle kterých by měl Räikkönen pracovat na návratu do mistrovství světa v rally (WRC). Zda – li tomu tak skutečně je, to ukáží až následující měsíce. Šéf Toyoty ve WRC a legenda rally Tommi Mäkinen však svého krajana a pilota F1 přes média nepřímo pozval k testování speciálu WRC.

Není náhodou, že se k Räikkönenově možné budoucnosti v rally vyjádřil právě čtyřnásobný mistr světa v tomto sportu z let 1996 až 1999. Právě v Mäkinenově týmu totiž Kimi Räikkönen sbíral první zkušenosti s rally po svém dočasném odchodu z formule 1, který vyústil v účast ve WRC v letech 2010 a 2011.

„Zatím s námi netestoval, proč by ale nemohl,“ řekl Mäkinen pro motorsport.com.

„Pokud by chtěl řídit naše auto (Toyota Yaris WRC, pozn. red.), tak ho určitě nechám, to je bez debat. Vím, že řídí velmi dobře, není to žádný blázen,“ pochválil čtyřnásobný mistr světa v rally šampiona formule 1.

Podle informací webu motorsport.com by měl Räikkönen být jedním z pilotů, kteří by měli testovat novou generaci vozů WRC. Jeho návratu do světa rally by mohl nahrávat i fakt, že současným sportovním ředitelem Toyoty ve WRC je Kaj Lindstrom, který dělal Räikkönenovi navigátora během všech jeho rallyových závodů.

„Ještě nám nic neřekl. Možná nám řekne, že by si rád zkusil jednu rally a bylo by zajímavé vidět ho v autě. O ničem jsme však ještě nemluvili,“ vyjádřil se Lindstrom.

Foto: Getty Images / Mark Thompson 

Doporučujeme

Články odjinud