Ostrý souboj nejen na trati. Mercedes a Red Bull se přetahují o zaměstnance  | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Ostrý souboj nejen na trati. Mercedes a Red Bull se přetahují o zaměstnance

Red Bull založil firmu pro výrobu pohonných jednotek. Klíčové posily chce ulovit u Mercedesu.

Red Bull před pár dny potvrdil, že technickým ředitelem Red Bull Powertrains bude Ben Hodgkinson, který působí jako vedoucí inženýrství Mercedesu. Otázkou je, kdy do Milton Keynes přijde a zda bude sám.

Objevují se informace, že Hodgkinson přesvědčil, nebo chce přesvědčit několik svých kolegů, aby k Red Bullu odešli společně s ním.

Pro Red Bull může být Hodgkinson velkou posilou hned na několika frontách: jedná se o zkušeného člověka, který má navíc podrobné informace o motoru a postupech Mercedesu. Jeho přestup oslabí největšího konkurenta Red Bullu a v neposlední řadě tím Red Bull vytváří podmínky pro zahájení vývoje vlastního motoru.

Od příštího roku bude Red Bull jen vyrábět motory Honda. V roce 2025 ale přijdou do F1 nové pohonné jednotky. Red Bull by se mohl domluvit se zcela novým výrobcem (dlouhodobě se spekuluje o někom z koncernu VW), případně vyvíjet motory sám nebo ve spolupráci s některým z výrobců.

Podle Auto Motor und Sport a italské mutace Motorsport.com dělá Mercedes maximum, aby Hodgkinson odešel co nejpozději. Mělo by se tak stát dokonce až na konci příštího roku.

Doporučujeme

Články odjinud