Ostatním jezdcům se zatím nevyrovnám, říká Senna

Ostatním jezdcům se zatím nevyrovnám, říká Senna

Bruno Senna se ve Velké ceně Belgie vrátil zpátky na závodní dráhu. Za tým Lotus Renault už odjel tři závody, ve dvou dokonce porazil svého týmového kolegu. Brazilec se ale domnívá, že na ostatní piloty stále ztrácí.

Bruno Senna, synovec trojnásobného mistra světa Ayrtona Senny, se zatím ve formuli 1 předvedl v barvách dvou týmů – HRT a Renault. Brazilcovy výkony ve španělské stáji Hispania Racing Team byly samozřejmě ovlivněny špatnou výkonností monopostů, proto nikdo nemohl vědět, jaké jsou skutečné jezdcovy kvality. Po odchodu z HRT Sennu zaměstnal tým Lotus Renault jako testovacího pilota. Před Velkou cenou Belgie nebylo vedení stáje nadšeno výkony Němce Heidfelda a nechalo ho počínaje tímto závodem vyměnit za Sennu, který již delší dobu toužil po návratu na závodní dráhu. Brazilec se od té doby zúčastnil tří závodů, z nichž ve dvou dokázal porazit svého týmového kolegu Vitalije Petrova.

Senna ví, že Renault ještě nemá rozhodnuto o jezdeckém složení pro příští rok, proto se snaží zajíždět co nejlepší výsledky v kvalifikacích i závodech. Chce tak dokázat, že je to právě on, kdo by měl u týmu zůstat. Brazilec je ale realistou a zbytečně nepřeceňuje své schopnosti. V rozhovorech před Velkou cenou Japonska odpovídal na otázku, jestli si myslí, že se dokáže vyrovnat svým soupeřům: "Zatím ne. Bez pochyb mají pořád výhodu, neboť dokončili více závodů než já. Dosud jsem jezdil na třech odlišných okruzích, v různých podmínkách. Suzuka bude jedním z dalších tradičních závodů, kde já sám mám jen omezené zkušenosti."

Brazilský pilot na sobě ale tvrdě pracuje a rozhodně se své budoucí kariéry nehodlá vzdávat. "Učím se a snažím se dohnat ostatní piloty na startovním roštu, oni však mají o poznání více zkušeností než já. Samozřejmě také umějí lépe pracovat s pneumatikami," dodává.

Doporučujeme

Články odjinud