Ostatní mávali, on studoval. Alonso prozradil okolnosti svého dobrého startu | Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

Ostatní mávali, on studoval. Alonso prozradil okolnosti svého dobrého startu

Fernando Alonso prozradil pozadí svého dobrého startu v Miami.

Fernando Alonso předvedl jeden ze svých tradičních dobrých startů. Jedno místo získal po startu z 11. pozice zadarmo, protože Lance Stroll startoval po technických problémech z boxů. Na startu ale pak zdolal Cunodu, Norrise a Hamiltona. V posledním případě došlo ke kontaktu, který se ale obešel bez následků.

„Měl jsem dobrý start, pak jsem se rozhodl jet v první zatáčce po vnější straně,“ vysvětlil Alonso, kterého cituje Motorsport.com.

„Viděl jsem to na přehlídce jezdců. Dnes to byla nejpomalejší přehlídka jezdců vůbec. Díky tomu jsme zastavili na vnější straně první zatáčky, takže jsem se asi 20 sekund díval na vnější stranu první zatáčky a cítil jsem, že je velmi přilnavá, nebyly tam žádné kuličky, žádné kameny, nic a byla velmi čistá. Tak jsem si řekl, že pojedu v první zatáčce zvenku. Všichni brzdili velmi opatrně na vnitřní straně a já jsem tam získal pár míst.“

Další část závodu se však pro Alonsa už tak dobře nevyvíjela. V 15. kole zastavil u mechaniků, ale jeho zastávka trvala 5,77 sekund. Poté měl kontakt s Gaslym, za který dostal penalizaci 5 sekund v závodě. Po závodě přišla další penalizace za vyjetí z trati a získání trvalé výhody, která Alonsa s ohledem na malé rozestupy po safety caru odsunula z bodovaného devátého místa na jedenácté.

Doporučujeme

Články odjinud