Ostatní jezdci by s poškozením, které jsem měl, odstavili auto, říká Alonso

Ostatní jezdci by s poškozením, které jsem měl, odstavili auto, říká Alonso

Kdyby vůz kteréhokoliv jiného pilota utrpěl na startu závodu takové poškození jako mclaren Fernanda Alonsa ve Velké ceně Ázerbájdžánu, tak by ten jezdec svůj monopost odstavil, myslí si Španěl, který bodoval i ve čtvrtém závodě letošní sezóny formule 1.

Alonso se v prvním kole závodu v ulicích Baku dostal do kontaktu s williamsem Sergeje Sirotkina a musel dojet do boxu s defekty na pravé přední i pravé zadní pneumatice svého vozu. Po výměně pneumatik a předního křídla se Alonso vrátil do závodu a dokázal i s poškozenou podlahou vozu dojet na sedmé pozici. I ve čtvrtém letošním závodě formule 1 tak získal pro sebe a McLaren-Renault body.

„Hodně šílené. Další sedmé místo, ale myslím, že dnes je výsledkem vytrvalosti a hrdosti, protože podle mě by nikdo nedojel do boxů,“ řekl Alonso.

„Ostatní by odstavili svůj vůz a kdyby mohli dojet do boxů, tak by odstoupili. My ale neodstavili vůz a ani jsme neodstoupili, bojovali jsme o každou desetinu, každé kolo, po celý závod blízko zdi a myslím, že to byl můj nejlepší závod v životě.

Jsem za body rád. Byl to za dlouhou dobu zřejmě jeden z nejlepších závodů, které jsem odjel, možná nejlepší závod v mém životě. Jen zázrakem jsem dojel do boxů. Neměl jsem dvě kola, přední křídlo, podlahu, nic. Vyměnili pneumatiky a řekli mi, že vůz je velmi poškozený, takže jsem si myslel, že nebudu schopen dokončit závod, nebo že bych byl velmi pomalý. Pak jsem ale začal předjíždět auta a při Safety caru jsem v závěru získal nějaké pozice.“

McLaren letos potřetí bodoval s oběma piloty, když na devátém místě závod dokončil Stoffel Vandoorne.

Foto: Getty Images / Dan Istitene 

Doporučujeme

Články odjinud