Okruh v Montrealu je blízko nové smlouvě, potřebuje jen omlazení

Okruh v Montrealu je blízko nové smlouvě, potřebuje jen omlazení

Kanaďané by brzy mohli mít smlouvu na Grand Prix až do roku 2024. Tentokrát jim neschází finance, jen potřebují modernizovat okruh Gillesa Villeneuva.

Montreal má smlouvu s formulí 1 do roku 2014 a jedná o jejím prodloužení o 10 let. "Roční poplatky jsou vyřízené, to problém není," popisoval stav jednání Ecclestone pro La Presse. "Zbývá nám získat souhlas pro výstavbu."

Šéf formule 1 totiž chce, aby okruh na ostrově Notre-Dame podstoupil modernizaci za zhruba 20 miliónů dolarů, které je třeba připočítat k ročnímu poplatku 15 miliónů, který Montreal platí za závod. Její součástí má být i nový povrch tratě.

"Chceme jen modernizaci, nechceme, aby to tady vypadalo jako v Abú Zabí. Ale chceme omlazení. Bylo by dobré, kdyby se tu vybudovalo zázemí jako v Silverstonu," konstatoval Ecclestone.

Ani s tímto požadavkem Kanaďané nemají problémy a podle zúčastněných stran je dohoda o smlouvě na Grand Prix do roku 2024 blízko. "Kanada je pro nás důležitá. Rádi jezdíme do Montrealu, lidé jsou tu velmi vlídní. Proto jsme tady," dodal šéf formule 1.

Doporučujeme

Články odjinud