Oficiálně: Alonso se zúčastní Le Mans a WEC spolu s Buemim a Nakadžimou

Oficiálně: Alonso se zúčastní Le Mans a WEC spolu s Buemim a Nakadžimou

Fernando Alonso bude letos v červnu závodit ve slavném závodě 24 hodin Le Mans. Usedne do protypu LMP 1 týmu Toyota, se kterým absolvuje i některé závody šampionátu FIA WEC.

Konec spekulacím, španělský dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernado Alonso se v červnu zúčastní slavného závodu 24 hodin Le Mans na trati La Sarthe. Kromě toho s týmem Toyota absolvuje i několik dalších závodů šampionátu FIA WEC.

Pokud Alonso dokáže v Le Mans zvítězit, bude o krok blíže zisku kýžené „trojkoruny“ motorsportu. 

Alonso se stane součástí posádky prototypu Toyota TS050 Hybrid #8, v jehož kokpitu se bude střídat s bývalými piloty F1 Sébastien Buemim a Kazukim Nakadžimou. Posádka sesterské vozu #7 zůstává před novou sezónou beze změny – Mike Conway, Kamuj Kobajaši, Jose Maria Lopez.

V posádce vozu #8 Alonso nahradí Anthonyho Davidsona, který se u Toyoty přesune do pozice rezervního a vývojového jezdce.

Kromě „závodu závodů“ na okruhu La Sarthe uvidíme Alonso v kokpitu Toyoty i ve všech ostatních závodech světového vytrvalostního šampionátu FIA WEC, které nebudou kolidovat s podniky F1.

Konkrétně by se mělo jednat o šestihodinový závod ve Spa 5. května, kde by měl Alosno debutovat ve třídě LMP 1, v úvahu poté přicházejí ještě další šestihodinovky na Silverstonu (19. srpna) a v Šanghaji (18. listopadu).

Nová sezóna FIA WEC bude rozdělena do let 2018 a 2019, a proto zůstává otázkou, jestli se Španěl bude moci objevit i v závodě na Sebringu na 1500 mil (17. března 2019), šestihodinovce ve Spa (4. května 2019) a v Le Mans 2019, jehož datum bylo stanoveno na víkend 15. a 16. června.

„Nikdy jsem se nestyděl za to, že chci získat trojkorunu motorsportu. Loni jsem zkusil vyhrát v Indy, ale nevyšlo to. Letos, za což musím poděkovat McLarenu, se zúčastním Le Mans. Bude to výzva a hodně se toho může pokazit, já se ale těším,“ řekl Alonso pro oficiální web McLarenu. 

„Možnost závodit ve WEC se mi naskytla jen díky dobrému a chápajícímu vztahu s McLarenem. Jsem velmi šťastný, že chápou, co to pro mě znamená.“

Doporučujeme

Články odjinud