Odvážná spekulace: Marussiii zachrání Haas (aktualizováno)

Odvážná spekulace: Marussiii zachrání Haas (aktualizováno)

Dnes měla proběhnout druhá aukce majetku týmu Marussia. Po této aukci by byla šance na záchranu týmu už nulová, protože za dva měsíce nepostavíte tým z ničeho ani s povolením FIA, které vám umožňuje nasadit loňský vůz. Aukce byla ale nakonec zrušena.

Dnešní aukce byla před několika dny zrušena, protože probíhají jednání s možným kupcem. Speed Week přichází s velmi odvážnou teorií, že oním záhadným zájemcem není nikdo jiný než Gene Haas.

Spolumajitel týmu NASCAR a muž, který vydělává na výrobě obráběcích strojů, postaví svůj vůz na startovní rošt v roce 2016. S Marussií má již dnes paradoxně těsné vztahy, protože v první aukci koupil část vybavení i samotnou továrnu.

Pokud by Haas Marussii zachránil a postavil v Melbourne na start loňský vůz, spadl by mu do úst doslova pečený holub. Nejen, že by měl ve své továrně zkušené zaměstnance, ale vlastnil by i potřebné znalosti, propojení s Ferrari (Haas chce používat motory i další věci z Maranella) a dokonce i podklady pro vůz, který chtěla Marussia letos nasadit.

Aktualizace

Haas pro Autosport popřel, že by měl zájem o koupi Marussie. Tým prý kupuje pouze továrnu.

 

Doporučujeme

Články odjinud