Odstoupil Kobajaši jen proto, aby tým ušetřil?

Odstoupil Kobajaši jen proto, aby tým ušetřil?

Kamuj Kobajaši měl po závodě v Soči říct, že musel odstoupit ze závodu jen proto, aby šetřil vůz. Žádný technický problém prý na vině nebyl. Šéf týmu je slovy Japonce překvapen a odmítá je.

Není veřejným tajemstvím, že Caterham má velké finanční problémy. Současné vedení to nedávno komentovalo slovy, že téměř denně na ně padají noví kostlivci ze skříně, nové dluhy a z Caterhamu se tak stala továrna na zázraky.

Manfredi Ravetto je teď překvapený tím, co Kobajaši veřejně prohlašuje. Tým odmítá, že by Kobajaši v Rusku zastavil jen proto, aby šetřil techniku.

„Viděli jsme telemetrii, která ukazovala na potenciální problém s brzdami. Proto jsme se rozhodli neriskovat: Kamuj to oficiálně potvrdil. Rád bych připomenul, že nás žádal o výměnu předešlé sady už po kvalifikaci, protože cítil vibrace. Kamuje jsme instruovali, aby odstoupil, protože bezpečnost našich jezdců je pro nás na prvním místě!“

„Pokud jde o jeho komentář, mohu odpovědět znovu jen fakty. Tým dosahuje od Velké ceny Velké Británie stálý progres. V posledních dvou závodech jsme se dokázali velmi dobře kvalifikovat a byli jsme blízko Q2. V Suzuce jsme Kamujovo těžce zničené auto bez problémů rychle opravili, takže jeho komentáře nedokážeme pochopit,“ dodává Ravetto. 

Doporučujeme

Články odjinud