Odklad homologace nepotřebujeme, tvrdí Renault

Odklad homologace nepotřebujeme, tvrdí Renault

Renault nepotřebuje posunout termín zmrazení specifikace motorů a o žádný odklad údajně ani nežádal, vysvětlil Autosportu Remi Taffin.

Provozní šéf Renaultu Remi Taffin vyvrátil v rozhovoru pro britský Autosport informace o nutnosti odložit termín zmražení motorů. Francouzský dodavatel pohonných jednotek prý o žádnou výjimku ani nežádal, ačkoliv o ní přemýšlel. Během včerejšího dne, kdy došlo k homologaci, Renault včas odevzdal FIA vše potřebné.

"Myslím, že kdybych na tuhle otázku odpověděl, že by to nepomohlo, byl bych lhář," odpovídal Taffin na otázku, jestli není současné zmrazení nevýhodou. "Cokoliv, co můžete udělat během tří měsíců, je pomoc, a to ať už by se jednalo o rychlost, nebo spolehlivost. Ale nemyslím, že bychom ten čas potřebovali. Máme motor, který je u FIA, a s tím také pojedeme do Melbourne.

Prošli jsme normálním homologačním procesem. Postavili jsme motor, dali ho ke kontrole FIA, takže ho teď mají. A to je způsob, jak postavíme motor pro Melbourne," říká provozní šéf Renaultu.

Doporučujeme

Články odjinud