Odchod z Ferrari neznamená nutně konec v F1, říká Massa

Odchod z Ferrari neznamená nutně konec v F1, říká Massa

Brazilcova budoucnost u Ferrari je stále velmi nejasná. Letošní sezona měla být pro Felipeho Massu klíčovou z hlediska jeho dalšího působení u italské stáje. Dosavadní výsledky hovoří spíše v jeho neprospěch.

Pokud by rodák ze Sao Paula o svoji závodní sedačku skutečně přišel, nemuselo by to nezbytně znamenat konec jeho závodní kariéry ve formuli 1. V úvahu připadá hned několik týmů. Výjimku tvoří pouze menší stáje, ke kterým by se Massovi příliš nechtělo.     

"Neřekl jsem, že skončím, pokud nebudu u Ferrari. Řekl jsem, že kdybych musel jít k nějakému malému týmu, pak bych možná popřemýšlel o tom dělat něco jiného. Teď se ale musíme soustředit na současnost: jsem tu (u Ferrari) a stejně jako vždycky se snažím bojovat o vítězství, tak jako jsem to dělal po mnoho let," podotýká.

Brazilec doufá, že letošní ročník pro něj ještě zdaleka není ztracený. V jeho zbytku hodlá navázat na výkon z předešlého závodu v Monaku. "Věřím si, a i když sezona nezačala tak, jak jsem očekával, zlepšuje se to. Je důležité pokračovat tímto směrem a hledět do budoucnosti," dodává vicemistr světa z roku 2008.    

Doporučujeme

Články odjinud