Od svého debutu v F1 jsem úplně jiný pilot, hodnotí Stroll

Od svého debutu v F1 jsem úplně jiný pilot, hodnotí Stroll

Lance Stroll věří, že ve své první sezóně ve formuli 1 dospěl a zlepšil se.

Stroll absolvoval v loňské Velké ceně Austrálie v 18 letech v barvách Williamsu svou premiéru ve formuli 1. Ve své první sezóně přitom dosáhl také na stupně vítězů, když v událostmi nabité Velké ceně Ázerbájdžánu dojel třetí. V kvalifikaci na závod v italské Monze obsadil čtvrté místo, ale díky penalizacím soupeřů startoval z první řady z druhé pozice.

V nadcházející sezóně již nebude jeho týmovým kolegou zkušený Felipe Massa, ale nováček ve startovním poli Sergej Sirotkin. 19letý Stroll však věří, že během svého prvního roku ve formuli 1 udělal velký krok vpřed.

„Myslím, že jsem se v průběhu roku jako jezdec velmi změnil. Naučil jsem se spoustu věcí, závoděním na nejvyšší úrovni s nejlepšími jezdci na světě ve formuli 1 jsem získal spoustu zkušeností,“ řekl Stroll.

„Zažijete různé druhy emocí. Čelíte nepřízni osudu, zažil jsem také jaké je to stát na stupních vítězů a v první řadě na roštu. Tohle všechno mě naučilo spoustu o tom, jaké je to být závodníkem, cestovat po světě a závodit na všech různých okruzích proti nejlepším jezdcům na světě.

Musel jsem se toho více naučit a více se tomu přizpůsobit než kdykoliv předtím, protože v F1 je potřeba toho hodně udělat. Abych odjel z víkendu se slušným výsledkem, musí to být dokonalé. V porovnání s Melbourne v roce 2017 se cítím jako zcela jiný jezdec.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud