Od nových motorů Ferrari nečekejme zázraky

Od nových motorů Ferrari nečekejme zázraky

Scuderia do Belgie přivezla nové pohonné jednotky. Podle nejrychlejšího muže pátečních tréninků Kimiho Räikkönena se však nedá čekat, že by ve srovnání se staršími byly výrazně jiné.

Kimi Räikkönen (4./1.)

Kdo by čekal, že nové a staré motory Ferrari budou jako den a noc, ten se podle Icemana mýlí. Fin dostal vylepšenou specifikaci motoru, Vettel navíc nové turbo a jednotku MGU-H.

„Samozřejmě do auta nikdy nedáváme nové věci, aniž bychom si mysleli, že to bude posun dopředu. Není to ale jako rozdíl mezi dnem a nocí. Kdyby byl, sami byste to viděli. Všechno šlo v pohodě, ale je to teprve pátek. Kdo ví, co se o víkendu všechno stane,“ prohlásil Räikkönen.

Sebastian Vettel (1./5.)

Druhý pilot celkového pořadí souhlasí se slovy svého kolegy. O tom, jak velké vylepšení nové motory přinese, bude lepší diskutovat po dvou závodech.

„Těžko říct, jak to je. Zejména příští závod v Monze je téměř jenom o výkonu. Uvidíme zkrátka, co nám nejbližší dva víkendy přinesou. Zatím se zdá, že jsme všichni relativně spokojení s tím, jak motor šlape. Myslím, že to dneska šlo v pohodě. Vůz se ještě nechoval tak, jak bych si představoval, myslím, že na tom ještě potřebujeme trochu zapracovat. Kimi byl asi s rychlostí na jedno kolo spokojenější. Ale pořád máme trochu času na zlepšení.

Malinko ztrácíme, auto má ještě rezervy. Musím zajistit, abychom zítra mohli využít jeho potenciál. Na této trati je důležité si věřit a vše správně načasovat. Na přemýšlení není moc času. Všechno do sebe musí zapadnout, to se mi zatím nepodařilo,“ přiznal Vettel.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud