Oconův závod ovlivnila kolize na startu, Péreze vyřadily brzdy

Oconův závod ovlivnila kolize na startu, Péreze vyřadily brzdy

Domácí pilot Sergio Pérez Velkou cenu Mexika vozů formule 1 nedokončil. Force India odjíždí ze závodu bez bodů, když jeho týmový kolega Esteban Ocon skončil na jedenácté pozici.

Péreze odstoupení, které bylo způsobeno problémy s brzdami, velmi mrzí, jelikož v té době jezdil na sedmé pozici.

„Je to velká škoda odstoupit z mé domácí velké ceny, obzvlášť když to v závodě vypadalo velmi dobře. Myslím, že jsme měli v kapse minimálně sedmé místo a skvělá strategie, kterou jsme začali plánovat včera (v kvalifikaci), se opravdu vyplácela,“ lituje Pérez.

„V závodění občas máte tato velká zklamání, kdy je problém s vozem. Dnes to byly brzdy, které mě donutily odstoupit, protože pedál byl najednou dlouhý a my museli odstavit vůz. Do té chvíle to byl skutečně vzrušující závod, měl jsem skvělé první kolo, dostal jsem se před Fernanda (Alonsa) a v závodě jsem pak měl pěkné souboje se saubery,“ popsal Mexičan svůj závod.

„Kontroloval jsem si závod, staral jsem se o pneumatiky a myslel jsem, že získám nějaké body. Je mi líto týmu a fanoušků, kteří byli tento týden neuvěřitelní. Vždy se díky nim cítím velmi hrdý a dnes mi poskytli úžasnou podporu,“ těší Péreze.

Ocon těsně za body

Už první kolo zpečetilo osud závodu Estebana Ocona. Francouz ve třetí zatáčce kolidoval s Carlosem Sainzem Jr. a poškodil si přední křídlo. Na konci prvního kola tak musel zajet do boxů, čímž se připravil o šanci na dobrý výsledek.

„Tohle byl zřejmě nejhorší závod celé mé kariéry ve formuli 1. Nic nám nevycházelo a bylo to strašné odpoledne. Měl jsem velmi dobrý start, v nájezdu do první zatáčky jsem dokázal předjet dva saubery, ale to je zřejmě jediné pozitivum,“ řekl Ocon.

„Ve třetí zatáčce jsem jel vedle Carlose (Sainze Jr.), ale viděl jsem, že bude zatáčet. Brzdil jsem, abych zabránil kolizi, ale i tak došlo ke kontaktu a poškodilo to moje přední křídlo. Na konci prvního kola jsem musel do boxů a můj závod tím skončil. Je to škoda, protože jsme měli dobrou strategii a rychlý vůz, ale dnes to nebyl náš den,“ mrzí Ocona, který zůstává s 49 body na jedenácté pozici průběžného pořadí.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud