Ocona nechce ani Red Bull. Spojení s Mercedesem ho táhne ke dnu, říká Horner

Ocona nechce ani Red Bull. Spojení s Mercedesem ho táhne ke dnu, říká Horner

Je v podstatě jisté, že Esteban Ocon nebude v příštím roce jezdit za Force Indii. Jeho velkým problémem je, že patří Mercedesu. Má tak omezené možnosti.

Christian Horner a Zak Brown uvedli, že Ocona nedali na seznam potenciálních kandidátů, protože patří Mercedesu.

Podle Hornera je Ocon zásluhou Mercedesu ve formuli 1. „Ale teď se zdá, že být jezdcem Mercedesu je přítěží,“ řekl Horner pro Autosport.

„Šílené na této situaci je, že je zde jezdec jako Ocon, který pravděpodobně příští rok zůstane bez sedačky. Kdyby byl smluvně volný, byl by zřejmě kandidátem na sedačku u Toro Rosso. Ale Red Bull pochopitelně nebude investovat do jezdce Mercedesu. Nečekám, že opačně by tomu bylo jinak.“

Horner zmínil juniorský program Red Bullu, který vychoval Vettela, Ricciarda, Verstappena a nyní Gaslyho. Mercedes by měl podle Hornera postupovat stejně jako Red Bull, kterému nikdy nechyběla odvaha posadit do vozu svého relativně nezkušeného jezdce.

Ocona nechtěl ze stejných důvodů ani McLaren. „Esteban je někdo, koho si velmi vážíme,“ řekl Zak Brown. „Myslím si, že když pilot hledá něco dlouhodobého, ale má spojení s jiným výrobcem, je to mínus.“

„Doufejme, že si Esteban najde místo nebo možná zůstane tam, kde je, protože si rozhodně zaslouží zůstat ve formuli 1.“

Jedinou šancí pro Ocona je nyní pravděpodobně už jen Williams.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud