Ocon v Monaku vylepšil své letošní kvalifikační maximum

Ocon v Monaku vylepšil své letošní kvalifikační maximum

V kvalifikaci na Velkou cenu Monaka vozů formule 1 se Force India ukázal být jako nejlepší tým ze středu pole, když Esteban Ocon skončil šestý a Sergio Pérez devátý.

Pro Ocona to znamená nejlepší kvalifikační výsledek v letošní sezóně, když poprvé odstartuje ze třetí řady.

„Cítím se velmi šťastný. Dnes jsme ukázali silné stránky našeho týmu a jsme v Monaku na šesté pozici na roštu,“ řekl Ocon. „Je to nejdůležitější kvalifikace roku a my máme skvělou příležitost zítra získat velkou porci bodů. Tým udělal spoustu práce, aby vylepšil vůz tím, že na každý závod přivezl nějaká vylepšení a skutečně se to vyplácí. Z mého kola v Q3 jsem neměl pocit, že by bylo nejlepším v průběhu víkendu, ale vůz fungoval dobře.

Nechci se nechat unést, protože zítra nás čeká ještě dlouhá cesta. Stále potřebujeme v závodě odvést dobrou práci, vyhnout se problémům a dovézt vůz do cíle.“

S kvalifikací je spokojen také devátý Pérez

„Byla to velmi vyrovnaná kvalifikace a pro tým je to dobrý výsledek. Jsem skutečně spokojen se svým výkonem v Q1 a Q2. Moje kola byla perfektní, možná nejlepší z celého víkendu,“ řekl Pérez.

„V Q3 jsem ztratil trochu citu z vozu, ale i přesto jsem byl méně než desetinu od šestého místa. Byla to velmi malá ztráta, ale na roštu to zítra udělá velký rozdíl. I přesto jsem rád, jak moc jsme vylepšili vůz po volných trénincích.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud