Ocon si nechal od Wolffa poradit pro souboj s Pérezem

Ocon si nechal od Wolffa poradit pro souboj s Pérezem

V letošní sezóně formule 1 došlo mezi jezdci Force India k několika incidentům. Esteban Ocon nyní přiznal, že si nechal poradit od šéfa Mercedesu Tota Wolffa ohledně toho, jak vycházet se svým týmovým kolegou Sergiem Pérezem.

Oba jezdci se hned dvakrát střetli během Velké ceny Belgie. Ještě předtím došlo k vzájemným incidentům v Kanadě, Ázerbájdžánu a Maďarsku.

Po závodě ve Spa-Francorchamps zavolal Ocon, který je členem juniorského programu Mercedesu, Wolffovi, aby si s ním promluvil o incidentech a rostoucím napětí mezi oběma piloty. Wolff přitom podobnou situaci musel řešit v minulých letech ve svém týmu mezi Lewisem Hamiltonem a Nikem Rosbergem.

„Nejprve jsem mu (Wolffovi) zavolal, abych zjistil, jak se v minulosti vypořádali s Lewisem a Nikem,“ řekl Ocon. „Rozhodně jsem požádal o radu a oni (Mercedes) tu byli pro to, aby mi pomohli. Měl jsem jejich názor a také názor Force India.“

„Vždy je užitečné získat názory z různých úhlů pohledu, ale především od Mercedesu. Oni jsou mistři světa, takže vědí, o čem mluví. Nemohu jít úplně do detailu, ale byla to dobrá pomoc. Berete to, protože je to vždy dobrá rada.“

Ocon, který v konečném hodnocení obsadil osmé místo za sedmým Pérezem, řekl, že letošní incidenty již oba piloti hodili za hlavu a soustředí se na příští ročník.

„Je důležité, že k sobě máme respekt a pro tým je hlavní, že je tu dobrá atmosféra a my spolupracujeme, abychom vyvíjeli vůz správným směrem. Možná spolu nepojedeme na dovolenou, ale vycházíme dobře,“ dodal Francouz.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud