Ocon se každým dnem více zabydluje u Mercedesu

Ocon se každým dnem více zabydluje u Mercedesu

Esteban Ocon se zabydluje u Mercedesu v roli rezervního pilota. Francouzský pilot je rád za možnost spolupracovat s pětinásobným mistrem světa formule 1 Lewisem Hamiltonem.

Francouz přišel o místo na startovním roštu F1 pro letošní sezónu, když jeho sedačku u týmu Racing Point zaplnil Lance Stroll poté, co Strollův otec Lawrence zachránil tým Force India z nucené správy.

Mluví se o tom, že by Ocon mohl v příští sezóně u Mercedesu nahradit Valtteriho Bottase.

„Učím se každý den. Pracuji stejně jako když jsem závodil. Dívám se na Valtteriho a Lewisova data a mluvím s lidmi z různých oddělení,“ popsal Ocon práci rezervního pilota.

„Poslouchat Lewise na poradách je něco skvělého kvůli tomu, jak pracuje a jak je silný. Něco si z toho vezmete a je působivé vidět jej pracovat tak tvrdě. Takže se od něj učím,“ řekl Francouz.

Ocona čeká náročný rok. Kromě toho, že bude cestovat na všechny velké ceny, bude také v továrně týmu pracovat na simulátoru.

„Usadil jsem se dobře, s každým se tu seznamuji. Je mi ctí být součástí tohoto skvělého týmu a je to velmi výjimečné, jelikož jsou mistry světa a jsou velmi úspěšní,“ pochvaluje si.

„Dělám hodně práce na simulátoru a jsem v kontaktu s týmem. Hodně času jsem strávil v Brackley. Je to dobrá nová role, je to velmi zajímavé a hodně se toho učím, samozřejmě se ale těším na testování auta. Jsem velmi hladový a nemohu se dočkat, až do něj (vozu) usednu.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud