Ocon nečekal, že šance ve F1 přijde tak brzy

Ocon nečekal, že šance ve F1 přijde tak brzy

Esteban Ocon přiznal, že šance závodit od Velké ceny Belgie za Manor byla velmi překvapující. Na závodění ve formuli 1 se však cítí být připraven.

19letý Francouz se stane novým týmovým kolegou Pascala Wehrleina poté, co u týmu Manor kvůli finančním problémům skončil Rio Haryanto.

Ocon se letos s formulí 1 svezl již několikrát. V sezónních testech na Silverstonu testoval pro Mercedes, v renaultu RS16 pak nastoupil do čtyř pátečních tréninků.

Když byl dotázán, zda čekal svou premiéru ve formuli 1 tak brzy, odpověděl: „Ne, vůbec. Ale díky všem testům a mojí letošní přípravě se na to cítím připraven. Hodně mi to pomohlo.“

„Nikdy jsem si ale nemyslel, že by mi tato příležitost byla nabídnuta tak brzy. Zároveň z toho mám velkou radost a nesmírně se na to těším.“

Ocon letos závodil za Mercedes-Benz v šampionátu cestovních vozů DTM. V posledním závodě na nizozemském Zandvoortu přitom získal první body. Pro zbytek sezóny jej nahradí Félix Rosenqvist.

„Jsem trochu zklamaný, že nemohu dokončit DTM. V průběhu sezóny jsem se výkonnostně neustále zlepšoval a získal jsem spoustu zkušeností.“

„Moje rychlost se stále zlepšovala. Z tohoto pohledu je proto škoda, že nemohu s týmem dokončit sezónu. Není ale možné závodit v obou šampionátech současně. Musel jsem se proto rozhodnout a volba padla na formuli 1,“ dodává Ocon, který bude ve F1 závodit s číslem 31.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud