Ocon letos zlepšil své kvalifikační výsledky. To chtěl Mercedes vidět, říká

Ocon letos zlepšil své kvalifikační výsledky. To chtěl Mercedes vidět, říká

Podle Estebana Ocona bylo zlepšení jeho výkonnosti v letošních kvalifikacích formule 1 důležité, protože to přesně chtěl Mercedes u francouzského pilota vidět.

Ve své první sezóně ve formuli 1 v roce 2017 Ocon v kvalifikačním souboji prohrál se svým týmovým kolegou Sergiem Pérezem poměrem 7:13. Letos už byla jeho bilance podstatně příznivější, když Péreze ve vyhraných kvalifikacích rozdrtil 16:5.

„Mým cílem je vyhrát šampionát a uvidíme, jak se vyvine budoucnost, myslím si ale, že Mercedes chtěl vidět, že jeho jezdci dokáží dobře jezdit v kvalifikaci,“ řekl Ocon, jehož slova cituje Motorsport.com.

„V jakýchkoliv závodech je důležité startovat vpředu, s aerodynamikou, jakou nyní máme, je velmi obtížné předjíždět. Je to velká pomoc a já jsem se svým zlepšením velmi spokojen,“ dodává pilot týmu Racing Point Force India.

„Myslím, že nejvíce jsem se zlepšil v kvalifikaci a přípravách na víkend. V této oblasti jsem byl letos nejsilnější. V této sezóně jsem se často kvalifikoval na šestém, sedmém, osmém místě. Myslím, že je to dobré a jsem s tím velmi spokojen,“ pochvaluje si.

Ocon bude v příštím roce působit jako rezervní pilot Mercedesu s nadějí, že se pro rok 2020 vrátí do závodní sedačky ve formuli 1.

O tu přišel poté, co konsorcium vedené Lawrencem Strollem zachránilo z nucené správy tým Force India a vytvořilo z něj nový tým Racing Point. Vedle Péreze bude příští rok za Racing Point proto závodit Strollův syn Lance, který strávil poslední dvě sezóny u Williamsu.

„Myslím, že v kvalifikaci jsem se zlepšil více než jen trochu. Z pohledu závodní rychlosti jsem měl velmi dobrý základ už od začátku, kdy jsem začal závodit ve F1. Ve formuli 1 jsem se ale naučil, že pokud nestartujete tam, kde by měl vůz být, je těžké se na tu pozici v závodech vrátit,“ řekl.

„Mohu se také srovnávat se svým týmovým kolegou. Myslím, že je velice zkušený, i on se postupem let zlepšuje, ale méně než nováček. V porovnání s ním si myslím, že jsem mnohem silnější než v loňském roce.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud