Ocon je náš, Mercedesu ho nepůjčíme, říká Force India

Ocon je náš, Mercedesu ho nepůjčíme, říká Force India

V případě, že by mistrovský Mercedes potřeboval ve formuli 1 náhradu za jednoho ze svých jezdců, s Estebanem Oconem počítat nemůže. Tým Force India mu svého pilota neuvolní.

Ocon je jedním z členů juniorského programu Mercedesu, do kterého patří ještě pilot Sauberu Pascal Wehrlein a nově i 18letý Brit George Russell. Ocon přitom u Force Indie nahrazuje Nika Hülkenberga, který odešel do Renaultu.

Zástupce šéfa týmu Force India Bob Fernley přitom striktně odmítl, že by tým Ocona pustil, pokud by Mercedes během následujících dvou let, pro které má Ocon smlouvu, potřeboval náhradníka za jednoho ze svých jezdců.

„Rozhodně ne. Na dva roky je teď jezdcem Force Indie, a tak to je,“ řekl Fernley. „Nemůže nahradit jednoho z jejich jezdců, kdyby ho ale chtěli pro testování, tak to bych byl rád a pustil ho.“

U Ocona se zdá, že u Force Indie vydrží dva roky, na které je smluvně vázán, a odejde. Fernley to však nepovažuje za problém.

„Mohli bychom mít situaci s jiným jezdcem (který by nebyl spojen s jiným týmem), kterého bychom měli dva roky a on by se pak rozhodl odejít.“

„Je potřeba optimalizovat výkon týmu a jezdce v momentě, kdy toho jezdce máte. Když podáváte špičkové výkony, snižujete tím jeho touhu změnit prostředí,“ dodává Fernley.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud