Obvinění bereme jako kompliment, zní od Red Bullu

Pokračující diskuze kolem zavěšení Red Bullu rakouský tým svým způsobem těší. Středem pozornosti je totiž proto, že je konkurenceschopný, což je nejdůležitější.

"Náš vůz je od základu rychlý," konstatoval šéf Red Bullu Racing Christian Horner pro Autosport. "Kluci odvedli skvělou práci a je to asi jedna z těch nevyhnutelných věcí, když jste konkurenceschopní, že vás lidé obviňují. Ale já to beru jako kompliment. Jsem si jistý, že kdybychom byli na 14. místě, podobná obvinění by nepadala."

Ve snaze ukončit polemiku o možném aktivním zavěšení vydala FIA zprávu, v níž jasně deklarovala, že všechny systémy a procedury, jejichž důsledkem by byla změna světlé výšky vozu v parc fermé, odporují pravidlům. Tím implicitně zopakovala, že Red Bull ničím takovým nedisponuje.

"Vůz, který přivezeme do Číny, bude po mechanické stránce úplně stejný jako v prvních třech závodech," potvrdil Horner. "Na specifikaci vozu to nemá žádné dopady."

Svým prohlášením se FIA také snaží zabránit závodům ve vývoji systémů aktivních zavěšení. Red Bull ji v tom podporuje. "FIA cítila nutnost podat vysvětlení," uvedl šéf rakouské stáje. "A já si myslím, že udělala správnou a zodpovědnou věc, protože to zabrání vývojovému shonu v této oblasti, který by nevyhnutelně nebyl levný."

Doporučujeme

Články odjinud