Obrovské zlepšení, komentuje kvalifikační výsledek Verstappen

Obrovské zlepšení, komentuje kvalifikační výsledek Verstappen

Max Verstappen má velkou radost z kvalifikačního výsledku na Velkou cenu Španělska. Spolu se svým týmovým kolegou se pilot Red Bullu postaví do třetí řady.

Verstappen se kvalifikoval na páté místo, jeho ztráta na nejrychlejšího je však menší než v předchozích závodech, kdy se také kvalifikoval na podobnou pozici.

Dnes Verstappen, který si v Barceloně loni dojel pro své první vítězství ve formuli 1, zaostal za nejrychlejším Lewisem Hamiltonem o 557 tisícin sekundy.

„Vůz fungoval skutečně dobře, myslím, že v průběhu celého víkendu jsme s naším novým balíkem hledali takovou rovnováhu,“ řekl Verstappen.

„Myslím, že pro kvalifikaci jsme udělali správné změny, všechno fungovalo skvěle, vůz měl to nejlepší vyvážení ze všech dosavadních částí víkendu.“

„Být jen šest desetin za pole position je obrovské zlepšení a velká gratulace týmu za to, že mi dal tak dobré auto. V poslední kvalifikaci to bylo 1,5 sekundy a lidé v továrně s tímto mohou být velmi spokojeni. Teď musíme pracovat, aby ta ztráta byla ještě menší.“

Ricciardo s větší ztrátou šestý

Daniel Ricciardo sice v kvalifikaci skončil jen jednu pozici za Verstappenem, na 19letého Nizozemce však ztratil 469 tisícin a na Hamiltona dohromady 1,026 s.

„Nečekali jsme, že sem přijedeme a získáme pole position, i když jsme doufali, já jsem ale stále sekundu od pole position,“ řekl Ricciardo.

„Max je blíže, stále ale ještě něco musíme najít, já dnes ztrácel v posledním sektoru, musím proto přijít na to, proč jsme tam ztráceli tolik času.“

„Myslím, že v prvním a druhém sektoru jsme byli docela konkurenceschopní, v posledním jsme ale ztráceli. Řekl bych, že rychlost se vůči nejrychlejším nemění. Mercedes i Ferrari jsou stále krok nebo dva před námi, takže my musíme pracovat na tom, co máme, a já se pokusím pochopit třetí sektor.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud