Obrat ve druhém tréninku byl pro pole position klíčový, říká Verstappen | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Obrat ve druhém tréninku byl pro pole position klíčový, říká Verstappen

Jezdec Red Bullu Max Verstappen nedal v kvalifikaci na Velkou cenu Francie jezdcům Mercedesu šanci a získal svou druhou letošní pole position.

„Zatím to byl opravdu pozitivní víkend. Obzvlášť na trati, kde je to pro nás normálně trochu obtížnější,“ řekl Verstappen.

Valtteri Bottas byl nejrychlejší v prvním tréninku, druhý páteční trénink už vyhrál Verstappen, který Fina porazil o 8 tisícin sekundy. V sobotu dopoledne už Verstappen soupeřům nadělil třičtvrtě sekundy.

„Myslím, že ve včerejším druhém tréninku jsme udělali obrat a dnes je to ještě lepší, takže získat pole position bylo opravdu hezké. Dnes se samozřejmě nezískávají žádné body. Pro nás to ale byl skvělý den. Samozřejmě to nyní musíme dotáhnout do konce a získat těch 25 bodů, které jsme ztratili v Baku,“ připomenul Verstappen defekt, který jej vyřadil z první pozice v minulém závodě.

Pérez chce pro Red Bull dvojité vítězství

Až za dvojicí jezdců Mercedesu bude stát na čtvrtém místě druhý pilot Red Bullu Sergio Pérez.

„Nebyla to ideální kvalifikace, protože podle mě jsme mohli mít první řadu, bohužel jsem ale udělal chybu v posledním kole v Q3, která mě stála čas na kolo,“ přiznal Pérez.

„Šli jsme správným směrem a já se ve voze cítil dobře, ve 12. zatáčce jsem ale byl široký, přejel přes obrubník a pokus tím byl zničený.

„Bude to s Mercedesem těsné, takže budu tlačit už od prvního kola. Myslím, že závod bude o práci s pneumatikami. Moje starty jsou dobré, takže plán je získat na startu pár pozic a od té chvíle kontrolovat závod, abychom dojeli na prvních dvou místech.“

Doporučujeme

Články odjinud