Objevil jsem jiný svět, říká Button po testu v Le Mans

Objevil jsem jiný svět, říká Button po testu v Le Mans

Bývalý pilot formule 1 Jenson Button má za sebou první zkušenost na trati La Sarthe v rámci testovacího dne na letošní závod 24 hodin Le Mans, kde se představí poprvé.

Button absolvoval 20 kol ve voze BR1-AER týmu SMP Racing, ve kterém se bude v letošním vytrvalostním závodě střídat s ruskými piloty Vitalijem Petrovem a Michajlem Aljošinem.

„Byl jsem celkem spokojený, ráno jsem ale objevil jiný svět - jezdil jsem tu s vozem, který opravdu neznám,“ řekl Button. „Bylo to docela znepokojující. Přes oběd jsme ale udělali nějaké změny k lepšímu a odpoledne jsem byl s vozem mnohem spokojenější.

Byl jsem sebejistější. Vysoká rychlost, sebevědomí, a i brzdění bylo mnohem lepší. Hodně jsme na to tlačili a hodně zatáček tady je velmi úzkých a přicházejí velmi rychle, což je velký rozdíl oproti tomu, na co jsem zvyklý.

Odpoledne jsem tomu přišel na kloub a byl jsem mnohem šťastnější. Vždy ale chcete jezdit více a chcete nové pneumatiky. Neměli jsme dost času, podíváme se na data, co máme, a snad ve středečních testech odjedeme nějaká kola.“

Jeho kolega Petrov zajel pátý nejrychlejší čas dne hodnotou 3:21.603. Jejich vůz měl během dne dva problémy, jeden ráno a druhý po obědě.

„Dnes ráno jsme ztratili spoustu času kvůli problému se senzorem, takže jsme několik hodin stáli v garáži, byla to škoda. Po obědě jsme pak měli další malý problém, takže náš čas strávený na trati byl docela omezený. Já vyzkoušel jen jednu sadu pneumatik, a ta sada ani nebyla nová.

Myslím, že jsem dojel 20 kol, ale hodně jsem se toho naučil. Toto místo je jen o nabírání důvěry a získávání času. Můžete vyjet na trať a být tak rychlý, jak dokážete, ale je tu velká šance, že skončíte mimo trať. Tento okruh musíte respektovat. Je obtížný, ale teď cítím velkou důvěru. Radši bych ale měl dalších 50 kol.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud