Obhajoba desátého místa má pro Lotus cenu 36 miliónů dolarů

Obhajoba desátého místa má pro Lotus cenu 36 miliónů dolarů

Tým Lotus v Brazílii jásal ze zisku desátého místa v poháru konstruktérů, což se mohlo zdát divné, protože si meziročně nepolepšil. Za vším stojí peníze.

Lotus obhájil 10. místo v šampionátu týmů, což pro něj znamená velký nárůst příjmů od majitelů formule 1. "Bylo to klíčové. Naše příjmy narostou z 8 miliónů na 36 miliónů dolarů, zhruba," vysvětloval majitel stáje Tony Fernandes pro Reuters.

"Je to významné. Bylo třeba dvou let tvrdé práce, byl to náš cíl a teď jsme vybudovali solidní základy. Musíte dokončit dva roky za sebou (alespoň) na 10. místě, abyste se stali prvořadým týmem, a to se nám podařilo. Proto jsme skákali radostí jako blázni a Brazilci byli zmatení, proč slavíme 10. místo."

Lotus teď čeká v polovině prosince přejmenování na Caterham. Jezdecké složení sice už dříve oznámil, když potvrdil kontrakty s Kovalainenem a Trullim, ovšem v paddocku se neustále spekuluje, že by mohlo dojít ke změnám.

O Kovalainena se zajímal tým Renault. "V každém případě si ho udržím," řekl na adresu Fina Fernandes. K Trullimu, jehož sedačka má být nejistá, dodal: "V tuto chvíli máme smlouvu a bude závodit."

Své zelenožluté barvy si tým ponechá i pod názvem Caterham.

Doporučujeme

Články odjinud