Oba caterhamy se vešly do jednoho kola za vítězem závodu

Oba caterhamy se vešly do jednoho kola za vítězem závodu

Souboj jezdců novějších týmů byl dnes poněkud zúžený, do závodu kvůli zdravotním problémům nemohl nastoupit Timo Glock z Marussie.

Caterham

V kvalifikaci Heikki Kovalainen porazil Vitalije Petrova, v závodě tomu bylo naopak. Je ovšem pravdou, že finského pilota trápily mimo jiné problémy se systémem KERS. "Zvolili jsme strategii dvou zastávek, takže v prvním stintu jsem se před zajetím do boxů hlavně staral o pneumatiky. Zastávka proběhla v pořádku, pak se ale Vergne zřejmě dopusitl začátečnické chyby, narazil do mě a musel jsem pro nový nos. Od té doby jsem se hlavně snažil dostat do cíle a pět nebo šest kol před cílem byly pneumatiky v koncích," řekl Kovalainen. Ruský pilot Vitalij Petrov dojel na třináctém místě, tedy o jednu pozici před svým týmovým kolegou. "S průběhem dnešního závodu jsem velice spokojený. Docela dobře jsem odstartoval a v první zatáčce jsem byl hned za Heikkim. Snažil jsem se nechybovat a pak už to bylo hlavně o zacházení s pneumatikami a naslouchání rad inženýra," řekl Petrov.

HRT

Výsledek týmu HRT je následový - Pedro de la Rosa dojel sedmnáctý, Narajn Kartykejan osmnáctý. Oba piloti dojeli do cíle, což je hlavní pozitivum, které si španělská stáj ze svého domácího závodu nese do dalších klání. "V závodě jsem tomu dal opravdu všechno a jsem spokojen. Byl to velmi dlouhý závod. Chvíli před koncem se poroučely pneumatiky a mým hlavním úkolem pak bylo udržet se do konce na trati. Abych řekl pravdu, bez posledních sedmi kol bych se klidně obešel. Byl to jeden z typických závodů o přežití, ve kterém byli biti ti, kdo se nedokázali dostatečně postarat o pneumatiky. Věděli jsme ale, že to nebude procházka růžovou zahradou," řekl de la Rosa. Narajna Kartykejana v závodě pozdržela penalizace za překročení povolené rychlosti v boxech. Indický pilot věří, že nebýt jí, mohl se v celkovém pořadí umístit výše.

Marussia

Ruský tým do závodu nastoupil s nezanedbatelným handicapem - Timo Glock kvůli přetrvávajícím potížím s trávícím ústrojím nemohl závod absolvovat. Barvy Marussie tak hájil pouze mladíček Charles Pic. A nevedl si zle. "Jak jsem byl po kvalifikaci nespokojený, tak průběh závodu mi udělal opravdu radost. Myslím, že jsme strategii využili jak nejlépe jsme mohli. Jsem rád, že jsme se v závodech zlepšili a přiblížili se Caterhamu. Stejně tak mě těší, že jsme dokázali porazit HRT," řekl Pic.

Doporučujeme

Články odjinud