O žádném bojkotu nevíme, zní z Austrálie

O žádném bojkotu nevíme, zní z Austrálie

Už méně než týden zbývá do okamžiku, kdy se v Austrálii vydají na trať vozy v rámci pátečního tréninku. Pár dní se ale objevuje spekulace, že by týmy mohly bojkotovat velkou cenu, pokud nebude nehoda Fernanda Alonsa dostatečně prošetřena.

O spekulaci jsme nepsali, protože její věrohodnost a pravděpodobnost se blíží nule. FIA nehodu vyšetřuje, nepochybně to udělá řádně, ale bude to chtít čas. Spekulace pracuje s údajným prohlášením nejmenovaného šéfa týmu. Je ale založena na nereálném základě.

Pokud už nebudeme věřit oficiálnímu prohlášení McLarenu, že příčinou nehody byl silný vítr – mimochodem k další nehodě kvůli větru došlo včera v testech série Renault 3.5 v Jerezu, pak není žádný důvod se domnívat, že příčinou nehody jsou aktuální technická pravidla nebo některá ze standardizovaných komponent (například pneumatiky). Pouze to by byly důvody pro bojkot. Pokud příčina nehody leží ve voze, motoru nebo jezdci, nemusí to ostatní týmy nikterak zajímat.

„Mluvíme s týmy, formulí 1 a FIA a bojkot určitě nebyl navržen a ani projednáván,“ řekl šéf GP Austrálie Andrew Westacott pro West Australian.

„Všechny týmy jsou na cestě do Melbourne, těší se na začátek nové sezóny, náklad je na cestě, personál F1 je na místě v Albert Parku, připravuje techniku pro přenos a z našeho pohledu jsou všechny systémy stoprocentně připravené.“

Foto: McLaren

Doporučujeme

Články odjinud