O Webberově budoucnosti se zatím nejedná

O Webberově budoucnosti se zatím nejedná

Jeho současný zaměstnavatel, rakouská stáj Red Bull, prozatím nevidí důvod k rozhodování o jezdeckém složení pro rok 2012. Se svými piloty je spokojen.

Mark Webber se vzhledem ke svému vyššímu věku rozhodl smlouvy podepisovat pouze na jednu sezonu. Zkušený Australan byl loni důstojným soupeřem pozdějšího mistra světa Sebastiana Vettela. Letos se mu se svým kolegou krok drží hůře, vedení týmu je ale s jeho výkony spokojeno.

"Měl dost smůly, ale stále si drží velice vysoký výkonnostní standard. Oba naši piloti ze sebe svým soupeřením dostávají to nejlepší a posouvají nás kupředu. S Markem jsme dohodnuti, že v této fázi jeho kariéry budeme vždy jednat o jedné sezoně. Soustředit se teď na rok 2012 by bylo ukvapené. Jsme s Markem spokojeni. V týmu je oblíbený. Užívá si, že za nás závodí, stejně tak i my. Jednat s Markem budeme osobně, nehodláme o tom rokovat veřejně, přes média. Až přijde správný čas, prodiskutujeme to," řekl Christian Horner, šéf týmu Red Bull.

Na Webberovo místo dělá zálusk například Sébastien Buemi, momentálně jezdící za Toro Rosso. Do královny motorsportu by se rádi podívali i další jezdci z juniorského programu Red Bullu.

"Sebastian Vettel přes náš vývojový program postoupil do Toro Rosso. Jeho současné piloty pochopitelně bedlivě sledujeme. Nezapomínáme ani na naše jezdce v nižších sériích, jako například Daniela Ricciarda, Jeana-Erica Vergneho, nebo i Carlose Sainze mladšího, který jezdí ve formuli Renault. Red Bull podporuje mnoho talentů, ale nedávalo by smysl spekulovat o tom, jestli se někdo z nich v budoucnu posadí do našeho vozu formule 1," řekl Horner.

Doporučujeme

Články odjinud