O výměně Grosjeana jsme skutečně neuvažovali, přiznal šéf Lotusu

O výměně Grosjeana jsme skutečně neuvažovali, přiznal šéf Lotusu

Lotus sice loni dlouho odkládal prodloužení smlouvy s Romainem Grosjeanem, ale žádné vážné kandidáty na jeho pozici neměl.

Vedení Lotusu opakovalo od poloviny loňské sezóny, že si chce Grosjeana nechat i v roce 2013, jenomže rozhodování neustále prodlužovalo a Francouz si musel počkat až do poloviny prosince.

O své místo se ale moc obávat nemusel. "Abych byl upřímný, měl jsem rozhovory s několika alternativními jezdci, protože mě naháněli, ale nikdy jsem v nich nezašel moc daleko," prozradil šéf týmu Eric Boullier v rozhovoru pro oficiální stránky formule 1. "Pořád si myslím, že je dvojice Kimi a Romain dobrá."

Grosjean si své setrvání zkomplikoval nehodami, které ho loni doprovázely. Lotusu šlo i o jejich následky. "Romainovou silnou stránkou jsou jeho rychlost a oddanost práci. Jeho slabina jsou emoce. Je perfekcionista a zkušenosti z roku 2009 jsou pro něj stále traumatem. Musí to překonat, pak bude mít dobrou sezónu."

Lotus se samozřejmě bude snažit mu v tom pomoct. "Děláte vše, co můžete. Od vytvoření prostředí, přes chránění až po podporování. Děláme vše, co můžeme, aby se cítil dobře. Ale nakonec je to jen na něm, aby budoval a rostl."

"Musíme být trpěliví, ale ne tři roky nebo deset let, musí to být teď. Myslím, že na jedno kolo patří mezi nejrychlejší, teď se musí naučit to ostatní. Pak si troufnu předpovědět, že bude jeden z nejlepších jezdců," uzavřel Boullier.

Doporučujeme

Články odjinud